Povestea succesului – De la cerşit la Harvard!

Liz Murray şi sora ei mai mică nu numai că n-au apucat să se bucure de copilărie, dar au fost nevoite să doarmă pe străzi, să fure şi să cerşească, plus alte multe umilinţe, pt a supravieţui. Toate astea pt că părinţii lor erau dependenţi de droguri. Atât de dependenţi încât ajunseră să vândă inclusiv televizorul din casă pt a face rost de o doză. Inevitabil, s-au umplut de datorii şi au ajuns să piardă şi casa. Liz avea 15 ani în acel moment. Tot atunci, mama lor a aflat că avea SIDA şi a murit la scurt timp. În 2006, moare şi tatăl ei din acelaşi motiv. Astfel Liz ajunge să doarmă prin boscheţi şi prin staţiile de metrou, să cerşească şi să fure sau să caute prin gunoaie pt o bucată de pâine.

Mâncam cuburi de gheaţă pentru că ne dădea impresia că mâncăm. Şi împărţeam un tub de pastă de dinţi, ca mâncare în loc de cină.

Cele două surori au decis să se întoarcă la şcoală, însă Liz pentru că era foarte încăpăţânată chiulea de la ore şi până la urmă a ajuns din nou să nu mai frecventeze şcoala. Doar că la 17 ani decide să-şi reia studiile şi termină cei 4 ani de liceu în doar doi ani, cu ajutorul unei profesoare care a crezut cu tărie în potenţialul ei. Fiind nominalizată de profesoara ei, în primii 10 elevi ai şcolii, a primit ca recompensă o excursie la Harvard.

Din acel moment asta şi-a dorit cel mai mult: să fie studentă la Harvard. Datorită rezultatelor foarte bune şi a situaţiei ei, primeşte o bursă de studii şi este acceptată la prestigioasa universitate. Vara trecută a absolvit.

În Ianuarie şi-a publicat povestea (Breaking Night: A Memoir of Forgiveness, Survival, & My Journey from Homeless into Harvard) care între timp a devenit bestseller şi subiect de inspiraţie pt un film în care rolul ei este jucat de Thora Birch.

În prezent, Liz Murray organizează conferinţe în care le vorbeşte tinerilor despre pericolul drogurilor şi dă ca exemplu povestea ei de viaţă. A vorbit alături de Tony Blair, Mikhail Gorbachev şi Dalai Lama, deasemenea a primit Chutzpah Award by Oprah Winfrey.

(sursa neuronu)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: